Родители искат отговори за смъртта на 8-месечното си бебенце. То

...
Родители искат отговори за смъртта на 8-месечното си бебенце. То
Коментари Харесай

Почина 8-месечно бебенце

Родители желаят отговори за гибелта на 8-месечното си бебенце. То е било настанено две лечебни заведения - в Червен бряг и Плевен. Родителите упрекват лекарите, че не са работили съответно. Медиците са безапелационни, че за детето са положени нужните старания, само че то е било в извънредно тежко положение. 

Бебето на Дева и Павел от село Дерманци било със зачервено гърло и кашлица. След назначено лекуване от персоналния доктор, детето не се усъвършенства и родителите го водят в болничното заведение в Червен бряг, съобщи bgonair.bg. 

" Отидохме в Червен бряг, за да я прегледат. Те ни споделиха, че има алено гърло, имаше и кашлица, споделиха да останем в болница, изчакахме час, с цел да пристигна лекарят и тогава ни качиха ни горе в стаята с дребната ", описа майката Дева. 

В Червен бряг детето е прегледано от доктор Тодоров, шеф на детското поделение. 

" Не беше толкоз зле, когато отидох, имаше леко затруднено дишане. Родителите бяха съгласни на хоспитализация поради възрастта на детето и го одобрих към 9 часа. Започнахме инжекции, бронхеолит, инфектиране на крайните бронхи, болестта протича със свирене в гърдите на това приличеше. Започнахме с орбазон ", сподели началникът на детското поделение в МБАЛ " Червен бряг " доктор Добрин Тодоров. 

Майката описа, че тъкмо тогава детето се утежнява.

" Сложихме го на О2 още в отделението и в колата за спешна помощ също беше под О2 ", уточни доктор Тодоров.  

" Нито ѝ сложиха кислородна маска, нито нищо ", сподели майката. 

Според лекарите в Плевен обаче детето е пристигнало в Спешния център без сърдечна активност. 

" Докарано беше без сърдечна активност и без дишане в плевенския незабавен център от кола за спешна помощ на филиала на " Червен бряг " в 1:50 ч.. На процедура е било мъртво, само че наш екип реаниматори са работили и са се пробвали. Интубирано е било детето, реанимирано, най-после към 2:30 просто не е имало смисъл. Дали по пътя, дали в Червен бряг, ние не можем да знаем ", съобщи PR на УМБАЛ " Д-р Георги Странски " гр. Плевен - Момчил Цветков. 

Родителите на 8-месечното бебе упрекват лекарите за гибелта му. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР