Родители и съседи са против изграждането на дом за възрастни

...
Родители и съседи са против изграждането на дом за възрастни
Коментари Харесай

Свищов на протест срещу дом за стари хора на мястото на детска градина

Родители и съседи са срещу построяването на дом за възрастни хора на мястото на изнесена детска градина в Свищов, заяви бТВ.

В групата има 20 деца от квартала, като детската градина не се закрива, а се мести в постройката на градината-майка „ Калина малина ”.

По-голямата част от постройката е празна. Преди е имало и дневен център за деца, в същата постройка е бил и общественият патронаж, само че двете институции са изнесени в други здания.

„ Не съм съгласна в този двор да бъде настанен какъвто и да било център за възрастни хора в случай, че отвън града има подобен център. Притеснително е, че се поставят повече грижи за възрастните хора в сравнение с за децата ”, счита Емилия Тодорова, чието дете е в изнесената група.

Съседи също са срещу. Според тях постройката е избрана за ясла и детска градина, само че не и за възрастни хора.

Кметът на общината Генчо Генчев е безапелационен, че при построяването на център за възрастни хора има избрани условия, които би трябвало да бъдат покрити. Част от тях са постройката да бъде в отзивчив регион покрай поща, читалище, образователно заведение, защото задачата е възрастните хора да не бъдат изолирани от обществото, а да бъдат интегрирани.

От общината са безапелационни, че детската група единствено се реалокира, само че не се закрива.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР