Родители и експерти в областта на детското развитие в отворено

...
Родители и експерти в областта на детското развитие в отворено
Коментари Харесай

Родители с писмо до премиера Борисов, настояват децата да имат достъп до спорт и хибридно обучение

Родители и специалисти в региона на детското развиване в отворено писмо упорстват децата над 10 години да получат равносилен или по-улеснен достъп до спорт, както и да се обезпечи опцията за присъствено или хибридно образование за всички възпитаници, без значение от възрастта или профила на образованието им. Това се споделя в писмо до премиера Бойко Борисов, до министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов и до Националния действен щаб.

"Вчера, 16 декември, беше оповестено, че след приключване на интервала на актуалните ограничавания, част от тях ще отпаднат. Очаква се след зимната почивка най-малките деца и възпитаници да се върнат в детските градини и учебните заведения, заведенията за хранене към хотелите да отворят порти, въпреки и с повърхностен потенциал. Предвижда се също спортните зали, които не са спирали да одобряват възрастни, да останат недостъпни за децата, а учениците над 10-годишна възраст да продължат да учат в отдалечена форма ", пишат в писмото до институциите родителите.

Те упорстват да се преразгледат решенията и да се предложат ограничения, които да балансират тежестта на рестриктивните мерки сред другите групи в обществото.



"По време на първата вълна от епидемията напролет, учениците бяха затворени по домовете си още при започване на март. След спиране на образователния развой, което за доста от тях продължи съвсем месец, те бяха оставени в отдалечена форма на образование до края на образователната година, което за по-големите деца означаваше до края на юни. Към оня миг всичко останало в страната работеше присъствено. При есенната епидемиологична рецесия огромните деца и възпитаници бяха "прибрани " вкъщи на 28 октомври ", пишат родителите. И обобщават, че "голяма част от учениците са прекарали в домовете си половината от 2020 година ".

Това слага в риск освен просветителните им постижения. Голяма част от децата развиват тревожни и депресивни признаци, други са в риск от апетит, беднотия и домашно принуждение. Последиците от тези прекарвания могат да бележат целия им предстоящ живот, разясняват в писмото родителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР