Родители и деца от Асеновград организират подписка с искане да

...
Родители и деца от Асеновград организират подписка с искане да
Коментари Харесай

Деца и родители с подписка – искат приют за бездомни кучета в Асеновград

Родители и деца от Асеновград провеждат подписка с искане да бъде построен подслон за безстопанствените кучета в града. Проблемът с бездомните четириноги в общината е налице от години.
Идеята за подписката се родила, когато преди няколко дни майка на две девойки е била преследвана от глутница кучета. Тя споделя, че децата й към този момент са огромни, само че поради уличните животни се постанова да ги съпровожда до учебно заведение всеки ден. „ Надявам се от Община Асеновград този път да извърнат внимание и да се вземат някакви ограничения, а не просто да дават отговор, че няма средства. “, показва майката. Друга асеновградчанка твърди, че бездомни кучета са я подгонвали неведнъж.
В подписката си родителите слагат претенции, както за създаване на подслон в най-скоро време, по този начин и за кастриране и обезпаразитяване на безстопанствените четириноги, които към момента не са били улавяни. Група деца показали самодейност, с цел да оказват помощ на родителите си в идеята. Без да споделят на никого, те се снимали, качили сами фотографията си във Facebook и съобщили, че е основана подписка. Написали и принтирали известието, след което го разлепили из града.
Противници на концепцията също не липсват. Защитниците на бездомните кучета считат, че в случай че бъде построен подслон в Асеновград животните ще бъдат тероризирани или убивани. Подписката е позиционирана в магазин на улица „ Александър Стамболийски “ №61 в града. Засега не е избран краен период за събиране на подписите и дата за входиране на документа в Общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР