Родилните мъки около сформирането на управляващата коалиция приключват утре. Това

...
Родилните мъки около сформирането на управляващата коалиция приключват утре. Това
Коментари Харесай

Разбраха се! Нинова миряса, слагат параф за коалицията утре ...

Родилните страдания към сформирането на ръководещата коалиция завършват на следващия ден. Това стана ясно, откакто " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия съумяха да изгладят противоречивите моменти в съглашението. Добрата вест оповестиха партийните водачи Асен Василев, Кирил Петков и Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание. Стана ясно, че Политическа партия ще изчакат планувания от соцлидерката пленум на левицата на следващия ден по обед, а до края на същия ден документът ще е подготвен за подписи.

Корнелия Нинова, която се трансформира в главния препъникамък за договарянията, имаше възражения към обособени текстове по съдружното съглашение. Това наложи незабавна среща на водачите на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " в Народното събрание преди днешното съвещание.

" До тази намира се стигна, с цел да се изчистят последните неща по законодателната стратегия в съглашението. Финалните текстове са подготвени. Надяваме се, че ще имаме изцяло оторизирано съдружно съглашение на следващия ден до края на деня ", сподели пред медиите съпредседателят на Политическа партия Асен Василев след координационния съвет.

Корнелия Нинова заяви, че е свикала съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който да ѝ даде мандат за подписване на съдружното съглашение. Заседанието ще се организира присъствено на следващия ден в 13.00 часа, разясни тя. " Решихме да го обявим публично, откакто на следващия ден мине на Националния съвет. Имахме забележки по законодателната стратегия в обществената сфера, само че към този момент всичко е решено и заложено в бюджетирането за следващата година ", уточни Нинова.

" Цялото съглашение, с всички анекси, ще стане притежание на българското общество, тъй че всеки да знае каква е програмата на държавното управление, какво може да се чака и да има цялостна предвидимост в дейностите на държавното управление ", добави Асен Василев.

" Вървим към предложение на едно устойчиво държавно управление, което се надяваме да бъде в идващите четири години. Днешният диалог удостовери, че това скоро ще е реалност ", изрази оптимизъм и другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.
Свързани вести Подписването се отсрочва с дни, работещ кабинет - при започване на другата седмица Христо Иванов проговори за буксуването на съдружното съглашение Една от партиите възрази против съдружното съглашение, привикват незабавна среща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР