Родилката от Силистра, която по спешност беше транспортирана до София

...
Родилката от Силистра, която по спешност беше транспортирана до София
Коментари Харесай

Какво си каза със здравния министър родилката от Силистра, транспортирана в София със „Спартан“?

Родилката от Силистра , която по неотложност беше превозена до София със аероплан „ Спартан “ при започване на януари, се срещна със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев , оповестиха от ведомството. 

„ Благодаря за всичко, което направихте за мен. Благодаря за професионалното и човешко отношение на медицинските екипи. Никога няма да не помни момчето, което през целия полет ми държеше ръката и ми даваше кураж. Имах шанса, че за мен се грижеха невероятни лекари, с огромни сърца – същински експерти. За страдание до момента в който човек не стигне до подобен сериозен миг, мъчно си дава сметка, че нищо друго в живота няма смисъл. 24 часа съм се молила да се върна при фамилията си и това се случи “.

Това е показала по време на срещата Господинка Господинова .

 Господинка Господинова и Асен Меджидиев
Господинка Господинова и Асен Меджидиев. Снимка: Министерство на здравеопазването

„ Положихме всички старания. Бяхме доста обезпокоени, изключително по време на превозването със самолета „ Спартан “, само че постоянно сме вярвали, че нещата ще имат своя добър край. В подобен миг поглеждаме по различен метод на живота. Най-голямата признателност, естествено, е към лекарите – това са хората, които заслужават нашето самопризнание и, с помощта на които през днешния ден Вие сте в дома си със своето семейство “ , акцентира от своя страна здравният министър.

 Господинка Господинова и Асен Меджидиев
Господинка Господинова и Асен Меджидиев. Снимка: Министерство на здравеопазването

На 6 януари, два дни откакто ражда близнаци, положението на Господинка Господинова внезапно се утежнява . Това постанова. Първоначално тя е превозена от Силистра до Балчик с вертолет „ Дофин “, оборудван с здравна инсталация за евакуация и избавяне. След това, със аероплан „ Спартан “, е превозена до София, с цел да бъде приведена в Университетската акушеро-гинекологична болница „ Майчин дом “ .

Операцията по здравна евакуация беше извършена след искане от Министерството на здравеопазването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР