Родилка, която преди три седмици разви смъртоносния ДИК синдром, беше

...
Родилка, която преди три седмици разви смъртоносния ДИК синдром, беше
Коментари Харесай

Бургаски лекари спасиха родилка с опасния ДИК синдром

Родилка, която преди три седмици разви смъртоносния ДИК синдром , беше избавена от лекарите в Университетската болница " Дева Мария " в Бургас, съобщи bTV.

Младата майка Маргарита Драганова към този момент е добре и беше изписана дружно с бебето, оповестиха от лечебното заведение.

Тя бе призната в болничното заведение със почнало раждане. Уточнява се, че Маргарита е направила спазъм, защото е била в еклампсия - положение, което единствено по себе си е застрашаващо живота на родилката. Тя е получила е в допълнение затруднение - разстройство в съсирването на кръвта , при което смъртността е над 90%.

Бебето беше избавено със незабавно секцио от доктор Сашо Георгиоски и доктор Делян Йорданов секцио.

В идващите дни екипите на отделенията по анестезиология и интензивно лекуване и акушерство и гинекология водеха денонощна битка за живота на майката. Наред с това експертите от отделението по неонатология се грижеха за новородения Емануил.

Междувременно, стотици хора се отзоваха на акцията за кръводаряване.

Маргарита през днешния ден обиколи отделенията, в които мина престоят й в болничното заведение - с цел да благодари на лекарите, медицинските сестри и на елементарните жители, които я избавиха с напъните си и с дарената кръв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР