Родилка е починала, а бебето й е в кома след

...
Родилка е починала, а бебето й е в кома след
Коментари Харесай

Само в BulNews: Починалата в Плевен родилка е бивша жена на полицай в АЕЦ „Козлодуй“

Родилка е умряла, а бебето й е в кома след планувано секцио на 26 юли в Плевенската университетска болница, научи BulNews.bg. 38-годишната Маргарита е от Врачанско и е някогашна жена на служител на реда от АЕЦ „ Козлодуй “.
Жената трябвало да роди със секцио на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди интервенцията медицинските прегледи посочили, че е изцяло здрава. Въпреки това дамата издъхнала, а бебето ѝ е в кома поради задушаване. От болничното заведение обясниха, че няма да разясняват случая преди да излязат резултатите от аутопсията.
Доскоро Маргарита работила като шивачка във Враца, където живеела с първия си брачен партньор. Той е с букви Д.Д.М. и сега е служител на реда в атомната централа в Козлодуй. Преди да влезе в системата на Министерство на вътрешните работи дълги години е работел като охранител във врачански клон на банка. Двамата с Маргарита били женени повече от две десетилетия, имат и 22-годишен наследник.
С Владислав Маргарита се срещнала във Враца. Той бил зает в строително-ремонтните действия по водния цикъл в града. След като се събрали Маргарита се преместила в Плевен, а в очакване на първородния си наследник, двамата се оженили предходната седмица, няколко дни преди плануваната дата на раждането.
„ Четири дни преди съдбовната дата подписахме цивилен брак, има здравно удостоверение, че е изцяло здрава”, споделя Владислав Якимов. А ден преди интервенцията го удостоверили прегледите в болничното заведение.
На 26 юли в 9 часа сутринта околните се събрали да чакат раждането. „ Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че би трябвало да изчакат, тъй като има интервенция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, в случай че това не е лекарска неточност, тогава е ликвидиране. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, в случай че оживее – ще е увреден”, декларира Владислав.
Лекарите завели околните да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била подготвена да я закара в интензивното поделение. „ Казаха, че там е издъхнала, а това не е правилно, тъй като, когато минаваше около нас носилката, майка ѝ я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме на никое място кислородна маска, до момента в който сякаш се бореха за живота ѝ”, споделя Владислав.
„ Потвърждаваме за подобен случай. Съболезнования на околните. Веднага е назначена аутопсия, няма досега тъжба от околните. Борили са се едни от най-опитните реаниматори, само че не са успели”, съобщи Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „ Д-р Георги Странски” в Плевен.
Прокуратурата в Плевен е образувала досъдебно произвеждане по случая. „ Ще бъдат събрани доказателства за вероятно причиняване на гибел по несъобразителност на лекарите, които са били длъжни да извършат медицинските дейности. Това не е естествен излаз от едно раждане и по тази причина ще има проверка”, съобщи Ваня Савова, административен началник на Окръжната прокуратура в Плевен.
Проверките по случая занапред ще покажат какви за аргументите за гибелта на родилката.
Маргарита е заровена в събота в родното си село Оходен, по избор на майката и татко й. Бившият й брачен партньор и синът й упорствали тя да бъде положена във врачанските гробища, само че въпреки всичко отстъпили пред почернените родители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР