Роди се звезда“ и Рома“ сред фаворитите за "Златен глобус"Холивудкият

...
Роди се звезда“ и Рома“ сред фаворитите за "Златен глобус"Холивудкият
Коментари Харесай

„Роди се звезда“ и Рома“ сред фаворитите за "Златен глобус"

„ Роди се звезда “ и Рома “ измежду любимците за "Златен глобус"
Холивудкият А-отбор ще стъпи на аления килим в неделя за предстоящото събитие "Златен глобус", като блестящото начало на сезона за награди на развлекателната промишленост е сложено с нашумелия музикален романс "Роди се звезда", любимец измежду почетните кандидати.

Въпреки че биографията на Дик Чейни "Вице" води в номинациите с цели шест, наподобява, че "Звездата" и мощното дуо Лейди Гага и Брадли Купър ще бъдат тези, които ще дадат най-голяма поръчка за толкоз значимите идващия месец „ Оскари “.

"Роди се звезда “ има всичко, с цел да бъде водач в бокс-офисите и измежду критиците", съобщи за Агенция Франс Прес Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в индустриалната компания ComScore.

Но той предизвести, че Глобусите, които се връчват от 90-те члена на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, са известни със своята непредсказуемост.

„ Това ги прави толкоз занимателни “, сподели той. "Номинациите тази година в главните категории са необикновено заслужаващи, тъй че всичко може да се случи."

"Почти постоянно има нещо изненадващо измежду огромните награди", съобщи Шон Робинс, основен анализатор в boxoffice.com.

"Роди се звезда" наподобява е любимец за най-хубава драма на Глобусите, само че е мъчно да се изключи разклащане от филм като "Черната пантера" или може би даже "BlacKkKlansman". "

Ако има сигурен залог в неделя вечер в Бевърли Хилтън, това е, че фамозния "Рома" на Алфонсо Куарон, кинематографична ода за детството му през 70-те години на предишния век в Мексико Сити, ще грабне премията за най-хубав чуждоезичен филм. Както и за най-хубав режисьор.

Конкуренция на мексиканския режисьор са Спайк Лий ("BlacKkKlansman"), Питър Фарели ("Зелената книга"), Адам Маккей ("Вице") и Брадли Купър, който дебютира зад камерата със "Звездата", режисирайки самичък себе си.

За специалистите от уеб страницата за предварителни прогнози Gold Derby, "Роди се звезда" е сигурен като най-хубав трагичен филм, а Куарон ще стане притежател на премията за най-хубав режисьор.

[b]Състезание в Глобусите за мюзикъл/комедия[/b]

За разлика от „ Оскарите “, „ Златнен глобус “ има паралелни категории за драми и музикални/комедийни филми, което значи два пъти повече награди и късмет за гласоподавателите на „ Оскар “ да обмислят по-широк набор от представяния.

Гага може да бъде двоен победител, с премия за най-хубава драматургична актриса и най-хубава истинска ария за мегахита от кино лентата, "Плитчини".

"Роди се звезда “ споделя историята за остаряващ рокер (Купър), който открива борбена певица-пистаел (Гага) и я прави звезда, до момента в който той се поддава на твърдоглав алкохолизъм и вътрешни демони.

Това е четвъртата холивудска версия на историята, която за първи път влиза в кината през 1937 година.

За най-хубав артист Купър ще се бори против Рами Малек, който превъплъщава фронтмена на „ Куин “ Фреди Меркюри в биографичния "Бохемска рапсодия".

[b]Широкото поле на мюзикъла/комедията[/b]

Освен "Вице", най-големите противници в категорията са екранизацията на „ кралския “ разказ "Фаворитката", трагикомедията за цивилен права "Зелената книга" и продължението на Дисни "Мери Попинз се завръща".

Уелският артист Крисчън Бейл, съвсем неразпознаваем като Чейни, се чака да вземе премията за най-хубав артист, макар че смесените мнения за кино лентата понижават възможностите му.

Но той има жестока конкуренция в лицето на Виго Мортенсен, който взе участие в „ Зелената книга ” дружно с Махершала Али - историята на черен типичен пианист през 60-те години в Америка, който наема италиано-американски самохвалец като водач в турне из расово разделения Юг.

За най-хубава музикална/комедийна актриса е посочена Оливия Колман, която играе кралица Ана във "Фаворитката", която ще се изправи против Емили Блънт, влизаща в обувките на Джули Андрюс като магическата английска бавачка Мери Попинз.

[b]Нови лица в телевизионната надпревара[/b]

Глобусите също отдават значимото и на малкия екран - може да се усеща малко ненужно след „ Еми “-тата през септември, като доста от номинираните към този момент са удостоени от Телевизионната академия.

За образец, спечелилият на "Еми" "Убийството на Джани Версаче: Американска престъпна история" е отпред с четири номинации.

Но Глобусите поглеждат и към стратегии, излъчени прекомерно късно, с цел да се включат в разногласието за „ Еми “.

Черникомедийният HBO минисериал "Sharp Objects", драмата на Амазон "Homecoming" с присъединяване на Джулия Робъртс и Нетфликс комедията "The Kominsky Method" са също измежду номинираните.

76-ите награди „ Златен глобус “ ще стартират в 17:00 часа (01:00 централно гринуичко време в нощта против понеделник) в Бевърли Хилс.

Водещи на гала-церемонията ще бъдат актрисата Сандра О, самата тя номинирана за телевизионната драма "Killing Eve" и комикът Анди Самберг. /БГНЕС и АФП

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР