Роденият в Швеция диджей и продуцент Авичи е намерен мъртъв

...
Роденият в Швеция диджей и продуцент Авичи е намерен мъртъв
Коментари Харесай

Диджеят Авичи е намерен мъртъв в Оман

Роденият в Швеция диджей и продуцент Авичи е открит мъртъв в град Мускат, Оман. 28-годишният музикант е роден като Тим Берглинг. Агентът на Авичи - Диана Барън - удостовери новината.

Тялото му е открито в петък следобяд. Семейството е съкрушено и помоли да бъде оставено уединено със скръбта си. Към момента отхвърлят по-подробни изявления.

Авичи беше един от най-известните диджеи на електронната сцена. В България той е извънредно известен с парчето му "Wake me up " и с последвалия шлагер "Hey Brother ". Работил е с актьори като Мадона, Давид Гета и Лени Кравиц.

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 година в Стокхолм. Той стартира кариерата си, като направи ремикс на музикалната тематика от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва личната си ария „ Lazy Lace “, която скоро била пусната от Strike Recordings.

В музиката му са повлияли изключително Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. Печели премията на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил доста оферти и през април 2008 година пуснал песента „ Manman “ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал контракт с At Night Managmenet и Vicious grooves.

Има две музикални награди на MTV, една на Billboard и две номинации за премията Grammy. Дни преди гибелта си той още веднъж е номиниран за музикалните награди на Billboard за албума си Avicii.

През 2016-а диджеят се отхвърли от осъществяванията си онлайн поради здравословни проблеми, в това число и изострен панкреатит. За да се възвърне, той анулира редица свои задължения. Въпреки че се отдръпна от сцената, той продължи да композира и миксира.

Към момента формалната причина за гибелта му не е известна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР