Роденият в Шефилд Съни Едуардс (12-0, 4 КО) надделя с

...
Роденият в Шефилд Съни Едуардс (12-0, 4 КО) надделя с
Коментари Харесай

Динамичен бокс в първия двубой от галавечерта на Франк Уорън в Лондон

Роденият в Шефилд Съни Едуардс (12-0, 4 КО) надви с единомислещо съдийско решение против Ирам Гаярдо (12-3-2, 4 КО) и завоюва вакантната междуконтинентална купа на Международната боксова федерация (IBF) в категория супер-муха. Това бе първият дуел от главната карта на галавечерта в най-голямата лондонска зала “О2 Арена”, проведена от един от най-големите промоутъри Франк Уорън.

Another belt for rising Super Flyweight star @SunnyEdwards, moving to 12-0 at The O2 #HeavyDuty pic.twitter.com/9UHLNVJ98J
— Frank Warren (@frankwarren_tv) July 13, 2019
Битката бе много приятна за гледане и в характерен жанр за категорията двамата не спираха да разменят крошета и леви прави, а пък Гаярдо не трепна, макар статута си на новобранец и отбрани реномето на прословутата мексиканска школа.

Едуардс победи с нокаут предходния си конкурент Педро Матос в осемрундова борба през април, която му разреши да дебютира в топ 5 на ранглистата на Световната боксова организация (WBO). 23-годишният англичанин избра да преследва подобен статут и в IBF, а най-хубавият метод за това бе да се бие за междуконтиненталния пояс. Това ще му отвори пътя към борба за международната купа на IBF Джеруин Анкахас (31-1-2, 21 КО). Не е маловажно да се означи, че мнозина експерти дефинират тази галавечер в Лондон като най-хубавата, най-малко на локална почва. Също по този начин тя се излъчва по малкия екран свободно и не е през системата pay-per-view, което пък значи, че хонорарите на боксьорите не са галактически.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР