Роденият в Русе вратар на Ню Йорк Рейнджърс в Националната

...
Роденият в Русе вратар на Ню Йорк Рейнджърс в Националната
Коментари Харесай

Перфектен Алекс Георгиев донесе успеха на Рейнджърс в дербито на Ню Йорк

Роденият в Русе вратар на Ню Йорк Рейнджърс в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Александър Георгиев записа първия си „ шътаут “ през сезона по време на градското дерби с Ню Йорк Айлендърс, извоювано от Рейнджърс с 5:0.

Георгиев бе съвършен сред гредите и отрази всичките 23 шайби, които гостите насочиха към него, с което оказа помощ на Рейнджърс да запишат своя първи триумф през новия сезон в НХЛ. С представянето си в срещата, той бе определен за състезател на мача.

Домакините започнаха срещата стремително и още в 132 секунда Павел Букниевич открив резултата откакто Мика Зибанежад лиши шайбата в междинната зона и при игра двама на един Букниевич не сбърка. До края на първата третина играта беше равностойна, само че Артеми Панерин съумя да направи преднината на домакините двойна 13:46 след началото на срещата откакто бе изведен единствено против вратаря на „ островитяните “. Последва ново мъртвило до края на частта, като двата тима се отдръпнаха на почивката при резултат 2:0 за Рейнджърс.

През втория интервал Букниевич записа своето второ попадение в срещата 5:57 след неговото начало, след нова контраофанзива. Каапо Какко усили преднината на Рейнджърс на четири попадения 4:36 преди края на частта, след мощен удар в съвсем опразнената врата на новобранеца Иля Сорокин.

Крайното 5:0 оформи Панерин, който се разписа при игра с човек повече 4:04 преди края на срещата. С успеха си Рейнджърс се изкачиха на петата позиция в Източната дивизия на НХЛ с актив от 2 точки, до момента в който Айлендърс са шести също с 2 пункта, само че по-лоша голова разлика.

В идващия си дуел съставът на Рейнджър ще одобри Ню Джърси Девилс в сряда заран българско време, до момента в който Айлендърс ще семейства на Бостън Бруинс ден по-рано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР