Родената в Бургас Елина Кешишева се озовава в Париж след

...
Коментари Харесай

20 въпроса: Елина Кешишева

Родената в Бургас Елина Кешишева се озовава в Париж след конкурс за модели. Билетът е подарък от тогавашния й другар Камен Воденичаров, с който през 90-те са емблема на паметния нощен клуб " Спартакус ".

Българският топмодел дефилира сполучливо на международните сцени и страниците на стилните списания, когато в един миг прави внезапен завой и се озовава зад обектива. През 1999 година нейни фотоси печелят възторженостите на журито на влиятелния фотографски фестивал, който се организира годишно в Йер, Франция. Донякъде повлияна от някогашния си брачен партньор, фамозният фешън фотограф Давид Белмер (с който имат щерка - Таис), Елина стартира да снима фотосесии за френски и италиански фешън издания (Marie Claire, L`Officiel, W, Numero), а след това и портретна снимка.

Пред камерата й са заставали Ник Кейв, Ейми Уайнхаус, Настася Кински, Филип Старк. На огромен триумф се радва фотосесията й за корица на списание Marie Claire, на която театралничи френската актриса Марион Котиар.

В началото на тази година Dior канят Кешишева да снима пролетно-лятната им акция в италиански палат. Това е огромният пробив на Кешишева в стилната снимка.

Връзката с Черно море и близостта със фамилията й в България е една от аргументите за честите й завръщания, които са постоянно с идентична последна дестинация - Черноморец и фамилната вила, където е прекарала всичките си летни ваканции. Споменът за нейния дядо, който отглеждал най-вкусните домати в региона, цялостни сърцето на Елина до през днешния ден. България е значима територия на мемоари, чувства и смисъл, което изяснява за какво 19-годишната й щерка може да разплаче и най-коравосърдечния чужд с осъществяването на китара на песента " Вървят ли двама ".

По време на първата карантина във Франция, преди година и половина, Елина и четири другарски фамилии се озовават в красивата френска провинция и живеят няколко месеца надалеч от цивилизацията. От това прекарване се ражда планът " Лета " (името на една от петте реки в царството на мъртвите), който Кешишева показва в " Квадрат 500 ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР