Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната Севдализа вече

...
Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната Севдализа вече
Коментари Харесай

Иранската певица Севдализа с първи концерт у нас

Родена в Иран и пребиваваща в Холандия, 30-годишната Севдализа към този момент има зад тила си професионална баскетболна кариера, късометражен филм и дебютен албум с 16 части. На 10 февруари, магнетичната певица ще стъпи и у нас, на сцената в зала ДНК.

Ирано-холандската звезда съща по този начин е текстописец, режисьор и композитор.

Напуска Техеран на 5-годишна възраст, а на 16 прекрачва прага на музиката сама. Благодарение на дисциплината, която ѝ дава спортът, доближава висините на изкуството и основава музика, която мъчно може да бъде разказана. Миксира стилове като трип-хоп, пънк, нео соул и грайм, само че не пропуща да добави и други жанрове, с които да изпъстри облика си. Освен посредством музиката, тя прави огромно усещане и с образните прекарвания, включени в нейните клипове.

„ Музиката не е единствено музика, а и визия. Обичам да сътворявам хипнотични облици, всеки със лична тежест “, споделя Севдализа.

Лириките ѝ съвсем постоянно са повлияни от велики писатели и съдържат огромна доза метафизичен разсъждения.

Първият ѝ мини-албум " The Suspended Kid " излиза през януари 2015 година и се трансформира в интернационално приет дебют. Малко по-късно същата година излиза и " Children of Silk ". Междувременно, музиката ѝ звучи по всемъзможни фешън сцени, както и в късометражния филм " Formula ", в който взе участие и самата тя в основната роля.

През април тази година тя издава дебютния си студиен албум " ISON ", който получи похвали от съвсем всички международни медии и беше последван от разпродадено турне в Европа и Съединени американски щати. Визуалните резултати към клиповете от албума още веднъж впечатляват.

Билети за концерта ще бъдат пуснати в продажба от 20 декември в мрежите на Eventim.bg и epaygo.bg на цена от 30 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР