Родена е в разгара на войната, в болница без електричество

...
Родена е в разгара на войната, в болница без електричество
Коментари Харесай

Израелски удар уби Принцеса Айша само на 17 дни

Родена е в разгара на войната, в болница без електричество в южния град Газа, който е бомбардиран всекидневно. Семейството ѝ я кръщава ал-Амира Айша - " Принцеса Айша ". Тя не е навършила три седмици, преди да загине, убита при израелски въздушен удар, който разрушава фамилната ѝ къща във вторник, съобщи Асошиейтед прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Голямото ѝ семейство е спяло, когато ударът е изравнил със земята жилищната им постройка в Рафах преди зазоряване, споделя Сузан Зуараб, баба на бебето и оживяла след гърмежа. От болничното заведение оповестиха, че са починали 27 души, измежду които Амира и 2-годишният ѝ брат Ахмед.

" Само на 2 седмици. Името ѝ даже не беше записано ", споделя Сузан, гласът ѝ трепери, до момента в който приказва от страната на болничното легло на сина си, който също е ранен при гърмежа.

Семейната покруса се случва в миг, в който броят на починалите палестинци в Газа стига 20 000 души, по данни на Министерството на здравеопазването. По-голямата част от тях са починали при израелските въздушни удари, които от два месеца и половина безмилостно обстрелват обсадения анклав в Газа, като постоянно унищожават фамилии и домовете им.

" Открихме, че цялата къща се е срутила върху нас ", споделя Сузан. Спасителите извадили тях и други жертви, живи и мъртви, от отломките.

Загиналото момиченце е единствено на 17 дни. Тя се е родила на 2 декември в болничното заведение на емиратския Червен полумесец в Рафах, до момента в който в лечебното заведение не е имало ток, сподели Сузан - по-малко от 48 часа след подновяването на бомбардировките на града и останалата част от Газа след неуспеха на едноседмичното помирение сред Израел и Хамас.

" Тя е родена в доста сложна обстановка ", сподели Сузан.

Към понеделник 28 от 36-те лечебни заведения в цялата линия Газа са оповестени за неработещи, заяви Организация на обединените нации, а останалите осем здравни заведения работят единствено отчасти. На фона на разрушенията към 50 000 палестински дами са бременни, заяви СЗО.

Родителите на Айша и Ахмед са оживели - майка им, Малак, е с изгаряния и синини по лицето, а татко им, Махмуд, е със строшен таз. Докато Махмуд лежал в леглото си в болничното заведение " Кувати " в Рафах, Сузан му донесла двете деца за последно довиждане, преди да бъдат заровени.

" Не можех да защитя внуците си ", сподели Сузан. " Загубих ги за един момент. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР