Роден във Великобритания мъж, член на група бойци от Ислямска

...
Роден във Великобритания мъж, член на група бойци от Ислямска
Коментари Харесай

Бийтълс от Ислямска държава се призна за виновен в САЩ за тероризъм

Роден във Англия мъж, член на група бойци от " Ислямска страна " в Сирия с прякора " Бийтълс " и упрекнат от правосъдните управляващи на Съединени американски щати в обезглавяване на заложници от западни страни, се призна за отговорен пред американски федерален съд, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От запис в регистъра на съда в Александрия, щата Вирджиния, излиза наяве, че на обвинения Алекзанда Коути, един от двамата членове на " Ислямска страна ", които бяха арестувани в Ирак от американски военни, преди да бъдат откарани с полет до Съединени американски щати, са повдигнати обвинявания в тероризъм, отбелязва Ройтерс. Съдебни протоколи демонстрират, че на Коути и Ел Шафи Елшейк, роден в Судан английски гражданин, който беше екстрадиран в Съединени американски щати дружно с Коути, са предявени обвинявания, които включват взимане на заложници и причиняване на гибел и скрит план за даване на материална поддръжка на терористи.

Коути и Елшейк са били английски жители, само че английското държавно управление е лишило поданството им. Според обвиняванията те са принадлежали към четиричленна група от " Ислямска страна ", на която е бил даден прякора " Бийтълс ", поради английските им акценти.

Те са упрекнати в задържане и ликвидиране на голям брой западни заложници, в това число американските публицисти Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф и филантропичните служащи Кайла Мюлър и Питър Касиг. Твърди се, че групата е взела присъединяване във видеа с принуждение на " Ислямска страна ", оповестени в интернет, в които се демонстрират обезглавявания на задгранични заложници.

24-те страници на обвинителния акт включват дълъг лист от изтезания, които съгласно обвиняването Коути и Елшейк са предизвикали на заложници, в това число използване на електрошок с тейзър, принуждаване на заложници да се бият между тях и 20-минутен побой с палки и преструване на давене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР