Роден съм и израснал в гр. Видин. Всичко започна преди

...
Роден съм и израснал в гр. Видин. Всичко започна преди
Коментари Харесай

Мистичната Родопа през обектива на Красимир Петров: 21 великолепни фотографии

" Роден съм и израснал в гр. Видин. Всичко стартира преди към 15 години като едно въодушевление по родните планини - споделя фотографът Красимир Петров пред Obekti.bg - Гледах топографски карти, върших проекти, а след това ги осъществих. Исках да усетя мистерията от новото и незнайното. Тръпката от това да почувстваш по какъв начин тялото ти работи интензивно и си същински жив. Отначало снимах чисто писмено, с цел да запазя тези моменти и мемоари. С течение на времето доближих един стадий, в който започнах да диря повече забавната светлина. Като резултат фотографията последователно взе превес в мисленето и се стартира. "  

Един взор към фотосите на Красимир в неговата фейсбук страница е задоволителен, с цел да забележим любовта му към Родопа.

" Родопите ги открих късно, в действителност късно - добавя той. - По стичане на събитията, по време на златната есен 2014 година, бях командирован в полите на чудната планина. Не знаех къде да отида и какво да фотографирам. Винаги ще съм доста, доста признателен на Галя Велева – Algaivel за упътванията, които тогава ми даде. А след това и на диалозите с Исмаил и Ахмед, до момента в който чакахме залеза на един рид. Тогава осъзнах, че тук има нещо друго, тъй като Родопите имат душа. Не е единствено планина, а необикновено хармонично комбиниране от природа и човешки ориси.

И тези негови фотоси го потвърждават. Насладете им се!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР