Роботите засега сякаш на шега навлизат в ежедневието ни, но

...
Роботите засега сякаш на шега навлизат в ежедневието ни, но
Коментари Харесай

Роботите заменят сервитьорите в България

Роботите към този момент като че ли на смешка навлизат в всекидневието ни, само че скоро процесите ще се ускорят и ще се стигне до промяна на бизнес модели и работни места.

Ресторант в Пловдив е въвело обслужване с робот.

Засега той по-скоро е атракция за посетителите, в сравнение с някаква опасност за работата на сервитьорите. 

Той може да извършва поръчките на до 4 маси по едно и също време. Това е първият робот сервитьор в Пловдив.

" Роботът се споделя Белла. Това е един незаместим асистент в нашата компания. Може да действа към 8 часа, колкото един работен ден. Може да обслужва, да приказва, да оказва помощ на главния сервитьор - сервира, отсервира, всичко, което да улесни останалите от личния състав. Останалите чиновници по-скоро не се опасяват, че роботът ще им изяде работните места. Но може би в близко бъдеще - да ", разяснява пред NOVA NEWS шефът на заведението, съобщи Пловдив 24.

" На този стадий роботът не може работи без упътвания. Трябва наложително да бъде инструктиран от човешка интервенция - да му бъде заложена команда какво да направи. Все още за стандарта на България не излиза преференциално, само че е функционален ".

Роботът, в случай че бъде погален зад ушите, издава звуци и мърка като коте. Това е безспорна атракция за посетителите на заведението.

Над 1 милиарда работни места ще претърпят промяна в идващите седем години поради изкуствения разсъдък. Това съобщи в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS проф. Миглена Темелкова, ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев съобщи, че по-скоро ще се усъвършенстват дейностите, в сравнение с хората да бъдат напълно сменени. „ Изкуственият разсъдък, за положително или неприятно, навлиза. Ние няма по какъв начин да го спрем. Неговата добавена стойност е, че ще усъвършенства ужасно доста процесите. Нашата роля сега, в лицето на образованието у нас и по света, е да може да образова хората, по този начин че да ръководят тези машини ”, съобщи Тулев. И добави, че специалностите на бъдещето ще бъдат поливалентни, т.е. хората ще са конкурентоспособни, когато могат да ръководят повече от един развой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР