Роботите също се уморяват. Това доказа смущаващо видео, в което

...
Роботите също се уморяват. Това доказа смущаващо видео, в което
Коментари Харесай

Машините също имат нужда от почивка, ето защо

Роботите също се уморяват. Това потвърди смущаващо видео, в което се вижда по какъв начин робот колабира след дълъг работен ден. Кадрите породиха опасения по отношение на вредите от автоматизацията на тези машини и нуждата от отмора. Роботът, изпълняващ повтарящи се задания във фабрика, ненадейно спря да се движи и падна на земята. Изглеждаше изцяло отпаднал и не можеше да се изправи.

Този случай акцентира нуждата от по-обмислен метод към автоматизацията. Въпреки че роботите могат да бъдат необикновено ефикасни и продуктивни, те също се нуждаят от поддръжка и отмора, както всяка друга машина. Пренебрегването на това може да докара до съществени последици, в това число повреди, погрешно действие и даже злополуки.

Това не е първият път, когато робот колабира заради безсилие. През последните години има многочислени известия за прегряване на роботи, нередовност и щета след дълги интервали на приложимост. В някои случаи тези произшествия са довели до пострадвания или смъртни случаи.

Видеото демонстрира по какъв начин роботът работи часове и часове. Последните няколко фрагмента демонстрират по какъв начин машината подвига резервоар и се срутва скоро по-късно.

Тъй като продължаваме да разчитаме на автоматизацията за осъществяване на все по-сложни задания, значимо е да запомним, че тези машини са гъвкави. Те изискват постоянна поддръжка и грижи, с цел да действат вярно и безвредно, осведоми bTV.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР