Роботите са снабдени със сензори и са проектирани от британски

...
Роботите са снабдени със сензори и са проектирани от британски
Коментари Харесай

Роботи следят за течове по водопроводната мрежа във Великобритания

Роботите са снабдени със датчици и са проектирани от английски изобретатели да бдат задоволително дребни, с цел да патрулират за повреди по водопроводните тръби, без да ги запушват. Около три милиарда литра вода се губят всекидневно заради течове в стотици хиляди километри водопроводни тръби в Англия и Уелс, твърди икономическият регулатор на водния бранш Ofwat.

Сега учените са създали дребни роботи , които да патрулират по водопроводната мрежа , да ревизират за повреди и да предотвратяват течове.

Те настояват, че поддържането на мрежата в бъдеще ще бъде " невероятно " без такива роботи.
Органът на водната промишленост Water UK съобщи пред Би Би Си, че фирмите към този момент " харчат милиарди " за попречване на течове.

Неотдавнашен отчет на Ofwat укори някои сдружения в липса на вложения.

Течовете са необятно публикуван и комплициран проблем: в Обединеното кралство стотици хиляди километри тръби - на друга възраст и в друго положение - доставят с вода милиони парцели.

Колин Дей от Essex and Suffolk Water съобщи: " Само в този район ние се грижим за повече от 8500 км. тръби и единствено към половината от течовете в тези тръби са забележими, което значи, че е комплицирано да се дефинира къде са останалите ".

Разхищението на вода стана изключително дискутирана тематика тази година. По данни на Water UK три компании - South East Water, South West Water и Yorkshire Water - към момента имат местни забрани за поливане с маркучи след лятната суша. А в изискванията на рецесия, обвързвана с разноските за живот, Ofwat пресмята, че 20 % от клиентите в Англия и Уелс изпитват усложнения да заплащат сметките си за вода.
Въпреки това, съгласно Ofwat, през последната година сдруженията са понижили течовете приблизително с към 6 %.

Индустрията е поела ангажимент към държавната цел да понижи на половина количеството на загубите на вода до 2050 година Water UK приема, че напредъкът би трябвало да се " форсира ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР