Роботи изпълняват все повече рутинни операции в сферата на услугите

...
Коментари Харесай

Роботи компенсират недостига на работници в Южна Корея


Роботи извършват от ден на ден рутинни интервенции в областта на услугите в Южна Корея
(снимка: CC0 Public Domain)

Дефицитът на фрагменти принуждава южнокорейските компании интензивно да внедряват роботи в областта на услугите. Умните машини към този момент заместват хората в заведения за публично хранене, да вземем за пример.

Южна Корея има едно от най-ниските равнища на раждаемост, а идното нарастване на минималната работна заплата, която се удвои през предходното десетилетие, принуждава фирмите за услуги да мислят от ден на ден за потреблението на роботи. Машините скоро ще стартират да се занимават с доставка на храна, а към този момент извършват редица функционалности в заведенията за публично хранене, отбелязва в репортаж Nikkei Asian Review.

Логистичният колос CJ Logistics счита за революционна своята технология за усъвършенстване на складовите интервенции, която включва роботизирано пренасяне на стелажи със артикули до работното място на оператора, виновен за пакетирането на колета за изпращане до клиента. Роботът сортира наличието на стелажа по подобен метод, че множеството артикули, поръчани дружно, се намират наоколо.
още по темата
Според компанията, този метод разрешава на един чиновник да обработва 23,8 колета на час, спрямо 15,4 колета по класическия способ. Т.е. продуктивността на оператора се усилва с 55%, с помощта на роботите.

В корейския кетъринг роботите също се употребяват необятно. Те към този момент наливат и сервират питиета на метростанции, разнасят поръчки в кафенета вместо сервитьори, а също по този начин работят в кухнята. Такъв „ автоматизиран готвач “ е в положение да сготви 50 порции пиле на час или 5 порции оризови сладки на всеки 10 минути. 

Роботизирани колички навлизат в услугите за доставка на подготвени ястия до крайни клиенти по домовете, въпреки че нормативни ограничавания не разрешават придвижването им по тротоари и пешеходни пътеки. Индустрията чака облекчения в тази област през 2023 година В момента употребата на роботизирани транспортни средства за доставка на храна се прави пробно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР