Роботът на Tesla ще е висок около 150 см и

...
Роботът на Tesla ще е висок около 150 см и
Коментари Харесай

Илон Мъск ще ни освобождава от работа с хуманоидни роботи


Роботът на Tesla ще е висок към 150 см и ще тежи 56 кг
(снимка: Tesla / CNN)

Американската компания Tesla ще с е заеме с изработката на нов тип машина: хуманоиден робот. Неговият първообраз вероятно ще се появи следващата година, стана ясно от изказване на Илон Мъск .

Задачата на робота ще е да „ се занимава с работа, която е скучна, повтаряща се или рискова ”, заяви. Емблематичният предприемач не сподели дали машината ще се продава и в случай че да, за какъв брой пари. Стана ясно обаче, че роботът ще има екран, позициониран по този начин, че човешкото му лице да демонстрира „ потребна информация ”.

Илон Мъск чака роботът да има „ надълбоко ” влияние върху стопанската система. Според него, физическата работа ще е въпрос на избор в бъдеще. Това ще е време, когато всичката работа ще може да се прави от роботи, по тази причина ще е нужен повсеместен базов приход. „ Но не тъкмо в този момент, тъй като този робот [все още] не работи ”, добави Мъск.
още по тематиката
Хуманоидните роботи от дълго време разпалват въображението на създатели и инженери. В реалност обаче основаването на, който може да извършва човешки задания точно като човек, се оказа извънредно мъчно.

Изкуственият разсъдък се развива шеметно, само че въпреки всичко е надалеч зад общите качества даже на прохождащо дете. Приложенията на роботиката са лимитирани до базови задания като преместване на артикули във фабрика или самостоятелно разчистване на дома.

Новината за робота на Tesla провокира бурни реакции. Иновациите на Мъск в Tesla и SpaceX са неоспорим факт. Той обаче е прочут и със склонността си да пропуща крайни периоди и да раздава „ свръх-обещания ”.

Мъск разказва робота като продължение на работата на Tesla по създаване на. Роботът ще употребява същия компютърен чип и ще се „ оглежда ” благодарение на осем камери, които не се разграничават от тези на транспортните средства на Tesla.

Според първичното изложение, роботът ще е висок към 150 см, ще тежи 56 кг, ще може да носи 20 кг товар и да се движи с към 7,5-8 км/ч.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР