Роботът Каси (Cassie) е разработен под ръководството на професора по

...
Роботът Каси (Cassie) е разработен под ръководството на професора по
Коментари Харесай

Футуристичният двуног робот Каси постави рекорд с 5 км бягане

Роботът Каси (Cassie) е създаден под управлението на професора по роботика от държавния университет в Орегон Джонатан Хърст с 16-месечна безплатна помощ от 1 милион $ от Агенцията за напреднали проучвателен планове в защитата. Каси беше показан за първи път пред необятната аудитория през 2017 година

През юли тази година роботът Каси направи исторически пробег в изцяло самостоятелен режим. Устройството измина дистанцията от 5 км за 53 минути и три секунди с едно зареждане на батерията. Първият пробег на робота се състоя в кампуса на университета.

„ Коленете “ на робота се огъват като на щраус и с цел да се движи в открити зони употребява логаритми за машинно образование. За да поддържа изправено състояние по време на тичане, роботът употребява динамична балансираща система. Използването на изкуствен интелект също разрешава на Каси да се научи да върви по неравномерен терен, да се изкачва по стълби и да скача.

Първият пробег на робота не беше без беше 6.30 минути, като тогава Каси падна два пъти - първият път от прегряване на компютъра, а вторият път, когато направи прекомерно изострен завой с висока скорост. Вижте го.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР