Роботът Фьодор повтори преди старта на космическия кораб "Союз МС-14"

...
Роботът Фьодор повтори преди старта на космическия кораб "Союз МС-14"
Коментари Харесай

Роботът Фьодор повтори думите на Гагарин преди полета: „Готов. Поехали!“

Роботът Фьодор повтори преди старта на галактическия транспортен съд "Союз МС-14 " популярната фраза на първия космонавт Юрий Гагарин, съобщи ТАСС. "Готов. Поехали, Поехали! ", сподели андроидният робот сега на отделянето на ракетата-носител от стартовата площадка. По време на своя път към орбиталното пространство Фьодор съобщи на Земята част от телеметричната информация. Той рапортува и за отделянето на втората степен.

Ракетата-носител "Союз-2.1 а " започва от 31 площадка в космодрума Байконур в 6:38 ч. българско време. Този вид ракета притежател за пръв път се употребява за извеждане на пилотиран транспортен съд в орбита. Полетът към Международната галактическа станция протича по двудневната скица. Скачването е запланувано за 8:31 ч. на 24 август. Полетът е без екипаж, само че на борда се намират човекоподобният робот Фьодор и товари за Международната галактическа станция (МКС). Работното място за робота е обвързвано с извънкорабна активност, когато по команда на космонавт мигновено ще доближава до дадена точка от станцията въоръжен с набор от принадлежности, с цел да извърши ремонтни работи.

Фьодор, който се намира на борда на пилотирания транспортен съд, е основан от компанията "Андроидна техника " и от Фонда за перспективни проучвания. Роботът ще изкара в орбита 17 дни в качеството на "изкуствен космонавт ". При завръщането си на Земята Фьодор ще бъде изложен в музей.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР