Робо уикенд в Бургас. Почивните дни в морския град са

...
Робо уикенд в Бургас. Почивните дни в морския град са
Коментари Харесай

Роботи правят демонстрации в центъра на Бургас

Робо уикенд в Бургас. Почивните дни в морския град са отдадени на цифровите изкуства. Истински роботи вършат демонстрации пред минувачите в центъра на града, а децата имат опция да получат първите си уроци за това по какъв начин се основава изкуствен интелект.

Това е Пепър - единственият хуманоиден робот у нас, който служи за образование на учениците от IT гимназията в Бургас. През уикенда децата демонстрират пред бургазлии и гостите на града по какъв начин се ръководи той и неговите впечатляващи умения.

„ Може да разпознава индивида, с който приказва и може да отговори на 1500 въпроса и доколкото зная приказва на 15 разнообразни езика. Също може да показва страсти ", описа ученичката Весела Декова.

Роботът се ръководи напълно от възпитаници.

Децата, които съумяха да видят робота онлайн и да си поговорят с него, останаха най-впечатлени.

Освен да се срещнат с робота Пепър, децата имаха опция да получат първи уроци за основаването на изкуствен интелект.

„ В взаимозависимост от възрастта, в началото ги вкарваме в това да имат меки умения да работят в екип, също по този начин обикновени умения на компютър да работят, по-късно стартират да програмират ", съобщи Дарина Гочев, инструктор по роботика.

В IT гимназията в Бургас е разкрита и нова компетентност програмиране на изкуствен интелект, с цел да могат учениците сами да вършат роботи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР