Robinhood Markets отчете загуба от 423 милиона долара през последното

...
Robinhood Markets отчете загуба от 423 милиона долара през последното
Коментари Харесай

Robinhood натрупа $423 милиона загуба за четвъртото тримесечие

Robinhood Markets регистрира загуба от 423 милиона $ през последното тримесечие, макар че приходите надминаха оценките на анализаторите. Акциите на компанията паднаха с цели 15%. Само година по-рано, преди IPO, компанията регистрира облага от 7 милиона $.

Акциите на Robinhood поевтиняха до 9,98 $. За съпоставяне цената на акциите при първичното обществено предложение през юли предходната година беше 38 $, а през август даже стигнат до върха от 85 $ на акция, написа CNN.

Според доклада общите доходи на Robinhood за четвъртото тримесечие са 363 милиона $, спрямо 318 милиона $ през 2021-а.
 Влад Тенев към този момент не е милиардер
Влад Тенев към този момент не е милиардер

Акциите на Robinhood губят 25 % единствено от началото на годината

Принос за загубите обаче имат високите разноски през четвъртото тримесечие, които са се нараснали със 162% на годишна база.

По думите на финансовия шеф на Robinhood Джейсън Уорник огромна част от разноските се дължат на заплащане, основано на акции, както и увеличение на броя на чиновниците.

Robinhood към момента не е осъществила облага след IPO. Това не е извънредно, имайки поради, че доста софтуерни компании са минали по този път. Въпреки че приходите са позитивни, активнитe консуматори са намалели с 8% на тримесечна база - до 17,3 милиона.
 Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна ранглиста на Forbes в Америка 30 под 30
Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна ранглиста на Forbes в Америка 30 под 30

Списанието избра 30-те най-хубави " звезди " за всички времена за по този начин наречената " Зала на славата "

Robinhood се радваше на триумф по време на пандемията. Приложението му за търговия с акции и други активи закупи огромна известност по време на локдауните и най-много януари минлата година.

Последваха обаче регулаторни следствия. Съдебните разноски на Robinhood стигнаха до 136 милиона $ през юли 2021 година За съпоставяне разноските по това перо са били 1,4 милиона $ през 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР