Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels

...
Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels
Коментари Харесай

Провал на изпитите създава мултимилионер и най-добрия хотелиер на Острова

Робин Хътсън е прочут с веригите хотели Home Grown Hotels и Lime Wood Group, в които фокусът е върху достоверността и неформалността на дизайна, храната и услугите.

Успелият хотелиер с много разнообразни хрумвания за сектора, поема по пътя на хотелиерството откакто се проваля на всички изпити в гимназията, написа BBC.

" Не съумях да мина нито един промеждутъчен тест и да се приготвя за колежа ", си спомня 62-годишният предприемач.

На 16 години единственото, което го е интересувало са били девойките. Виждайки несполуките му в учебно заведение и интереса му към кухнята, неговата майка го поучава да се запише на курс по хотелиерство и кетъринг.

Насоката ѝ се оказва основен миг, тъй като през 1994 година той основава известната верига Hotel du Vin. 10 години по-късно, когато той и сътрудникът му продават бизнеса, печелят £66 милиона.
 Снимка 413577
Източник:

През 2011 година ексцентричният хотелиер основава нова група хотели The Pig. Те са част от марката Home Grown Hotels и са надалеч от модерната промишленост, като следват достоверността на провинциалното успокоение. Идеята да предлага хотелски услуги, разнообразни от лукса на парвенютата, му печели прозвището " най-влиятелният хотелиер във Англия ".

От къде стартира всичко?

След като приключва лицей по храните в Съри, Хътсън се причислява към стратегия за образование на мениджъри на хотелската група Savoy.

Така той стартира да работи като сервитьор в петзвездния лондонски хотел Claridge и минава през Crillon в Париж. На 23-годишна възраст се връща в Лондон и става най-младия управител рецепционист в The Berkely. Хътсън не се задържа дълго на Острова. Той прекарва 2 години в хотел на Бермудските острови. На 28 години получава предложение за позицията на общоприет управител в хотел Hampshire и се връща в Обединеното кралство.
 Снимка 413574
Източник:

Той натрупва 8 години опит в специалността и взема решение, че към този момент не желае да работи за другите, а за себе си:

" Бях на 36 и поработих много за другите, взех решение, че желая да опитам нещо друго. "

Това нещо друго се оказва бутиков хотел за храна и вино в центъра на града. Така той се сплотява с приятеля си Джерард Басет, който е сомелиер през 1994 година, с цел да сътвори Hotel du Vin в Уоинчестър, Хемпшир.

За да събере парите, които са му били нужни за бизнеса, младият хотелиер убеждава брачната половинка си да заложат тяхната къща. Робърт взима назаем 500 000 паунда от другари и близки, както и 750 000 паунда от банката.
 Снимка 413578
Източник:

Заради неналичието на средства на Хътсън и приятелят му се постанова да запретнат ръкави. Първоначално спят на дивана, с цел да могат да поемат нощната промяна в хотела.

" Правехме всичко от закуска до сервиране в ресторанта, само че първата година бяхме на облага " , спомня си предприемчивият хотелиер.

За да се разграничат от останалите съперници в сектора, двамата съдружници стартират да оферират в Hotel Du Vin мляко и мляно кафе в мини питейните заведения. Макар че в този момент тези добавки не наподобяват новаторски, преди са били революционни в хотелската промишленост.
 Снимка 413579
Източник:

Hotel Du Vin се разраства до 10 обекта и Робин и Джерард продават цялата верига, като споделят, че са получили предложение, на което не могат да устоят.

Хътсън става шеф на известните Soho House за 4 години. След това през 2008 година основава нов пет звезден хотел в Хемпшир, наименуван LimeWood. Първият хотел Pig от другата верига на Робърт - Home Grown Hotels отваря порти през 2011 година. Приятелят му Джерад стои зад дизайна на постройките.

Според експерти Хътсън дължи триумфа си на това, че основава прекарвания, които липсват на главния пазар.
 Снимка 413571
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР