Роберто Баутиста Агут си осигури мач с Новак Джокович на

...
Роберто Баутиста Агут си осигури мач с Новак Джокович на
Коментари Харесай

Андерсън и Баутиста Агут минаха първи кръг в Абу Даби

Роберто Баутиста Агут си обезпечи мач с Новак Джокович на полуфинала на интернационалния показателен шампионат по тенис "Mubadala World Tennis Championship " в Абу Даби, който започва в четвъртък.

В среща от предварителния кръг Баутиста Агут, който влезе на мястото на невъзстановения Рафаел Надал, в профил съветския младок Андрей Рубльов със 7:5, 6:2. 29-годишният Баутиста, който е и номер 20 в света, се възползва от сериозния брой непредизвикани неточности и завърши мача за 88 минути. За Джокович срещата с Баутиста Агут ще бъде първа от отказването си на четвъртфинала на Уимбълдън против Томаш Бердих през юли.

В другата среща от предварителния кръг Кевин Андерсън от Южна Африка се оправи с Пабло Кареньо Буста с 6:3, 7:6 (2). Андерсън ще играе на полуфинала против австриеца Доминик Тийм, а двамата изгубили от през днешния ден ще спорят в мач за 5-ото място.

При 1:1 в третия гейм и 40:15 в интерес на Андерсън, той скъса мрежата с началния си удар и срещата беше прекъсната за към 10 минути, до момента в който казусът бъде отхвърлен. След това той небрежно проби до 3:1, избави два брейк-пойнта и поведе с 4:1, с цел да вземе частта най-после с 6:3. Вторият сет мина много трагично, като Андерсън поведе до 5:2 и сервираше за мача, само че позволи пробив и стигане до тайбрек, който обаче въпреки всичко завоюва.

Рафаел Надал, както и Стан Вавринка и Милош Раонич отхвърлиха присъединяване в конкуренцията заради контузии./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР