Роберта Мецола е избрана за наследник на покойния Давид Сасоли.

...
Роберта Мецола е избрана за наследник на покойния Давид Сасоли.
Коментари Харесай

Роберта Мецола е новият председател на Европейския парламент

Роберта Мецола е определена за правоприемник на починалия Давид Сасоли. Това се случва навръх рождения ѝ ден, оповестява „ Зюдойче Цайтунг “. Историческият избор е значим сигнал. Членовете на Европейския парламент избраха 43-годишната Роберта за собствен нов ръководител, като след 2002 година Парламентът най-сетне има жена, а Мецола е най-младият ръководител в историята, съобщи БГНЕС. Малтийската депутатка Роберта Мецола, която изпълняваше функционалностите на ръководител на Народното събрание след гибелта на Сасоли, е член на Европейската национална партия (парламентарна група на християндемократическите и консервативните политически движения).

Мецола бе считана за водещ претендент, само че спънка за кандидатурата ѝ беше другата позиция на Малта във връзка с абортите спрямо други страни от Европейски Съюз, където те са неразрешени. Мецола се преглежда като характерен европейски политик, за което свидетелства нейната политическа кариера, тясно обвързвана с институциите на Европейски Съюз. Утежняващо събитие е, че е от дребна по-нова държава-членка единствено с шест евродепутати, което лимитира въздействието ѝ върху съперниците ѝ.

Фактът, че човек от островната страна Малта с нейните 500 000 поданици за първи път получава върховен пост, е от голяма важност за Европейски Съюз: изборът на Мецола е сигнал, защото за разлика от нейните прародители Мартин Шулц, Антонио Таяни и Давид Сасоли, тя не идва от огромна страна като Германия или Италия, а е трябвало да направи кариера в Брюксел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР