Роберт Кубица се завърна в действие във Формула 1 в

...
Роберт Кубица се завърна в действие във Формула 1 в
Коментари Харесай

Роберт Кубица се завърна на пистата в решаващ тест

Роберт Кубица се завърна в деяние във Формула 1 в болида на Уилямс на един от най-решаващите проби в кариерата си. Днес и на следващия ден на " Яс Марина " в Абу Даби управлението на Уилямс ще преценяват физическото положение на Кубица след тежкия му рали случай през 2011-а и дали той ще може да замести отдръпналия се от спорта Фелипе Маса.

Полякът впечатли отбора с два теста, извършени със спортен автомобил със спецификации от 2014-а на " Силвърстоун " и " Хунгароринг " по-рано тази година. Слуховете за завръщането му започнаха със серия проби с Рено, където Кубица караше преди рали случая. Рено обаче си подсигуряваха услугите на Карлос Сайнц-младши и Роберт бе заставен да потърси мястото си другаде.

Robert takes to the track! #abudhabitest #f1 pic.twitter.com/PY5x8Sop17
— WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) November 28, 2017
До обяд Кубица навъртя 50 обиколки с гумите на Пирели за 2018-а. Точно против гаража му стои и голям полски байрак, в средата на който е изработен колаж със фотоси на почитателите му. В бокса му е и международният първенец за 2016-а Нико Розберг, който се трансформира в наставник на поляка през последните месеци.

Over 500km under his belt in the FW40 and that’s a job well done for Robert on day one of the #AbuDhabiTest #F1 #Kubica pic.twitter.com/0jeplX3dcm
— WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) November 28, 2017
На пистата карат трима международни първенци - Люис Хамилтън, Кими Райконен и Фернандо Алонсо. Това е първият път от 2009 година, в който Кубица дели трасе с трима първенци.

За освободеното от Фелипе Маса място се борят също по този начин Паскал Веерлайн, Дани Квят и аварийният водач на Уилямс Пол ди Реста.

Снимки: Williams Martini Racing
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР