Роберт Кубица, който се бори за място в Уилямс за

...
Роберт Кубица, който се бори за място в Уилямс за
Коментари Харесай

Кубица: Карането ми почти не се е променило

Роберт Кубица, който се бори за място в Уилямс за сезон 2018, съобщи, че 90 % от опциите му за шофиране са налице, и че изпитва доста по-големи усложнения във всекидневието си, в сравнение с зад кормилото.
Полякът претърпя тежка злополука през 2011 година и лекарите съумяха да спасят ръката му, само че придвижванията му са лимитирани. Сега Роберт е един от претендентите за място в отбора на Уилямс и направи няколко Ф1 теста с тях и с Рено, само че съгласно някои не е в задоволително добра форма, с цел да се върне към цялостна спортна стратегия. Кубица отхвърли сходно изказване и даже съобщи, че сега е в по-добра физическа форма, в сравнение с през 2010 година, когато се състезаваше за последно във Ф1:

" Честно казано, рестриктивните мерки във всекидневието ми са много по-големи, в сравнение с в болида. Освен това днешното каране не е като едно време, само че 90 % от опциите ми са същите. Отстрани на другите им наподобява по-трудно, в сравнение с е за мен в действителност. В по-добра физическа форма съм спрямо преди. Сега би трябвало да работя по-усилено, тъй като и възрастта не оказва помощ. Мозъкът играе най-голяма роля. Невероятно е с какъв брой огромен капацитет разполага и по какъв начин се приспособява към другите условия. За страдание кариерата ми беше прекратена, получих много контузии, само че се научих да пребивавам с тях, да карам Ф1 кола с тях и в последна сметка съм много сюрпризиран от резултата ", съобщи Кубица.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР