Роберт Хабек призовава за единни послания на лидерската среща в

...
Роберт Хабек призовава за единни послания на лидерската среща в
Коментари Харесай

Германски министър: Единството в ЕС за петролно ембарго срещу Русия се разпада

Роберт Хабек приканва за единни послания на лидерската среща в Брюксел

Германският министър на икономикатаРоберт Хабек изрази през днешния ден паника, че единството в Европейския съюз „ стартира да се разпада “, преди среща на върха за разискване на петролно ембарго против Русия и проекти за понижаване на зависимостта от съветската сила, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Лидерите от Европейски Съюз ще се срещнат на следващия ден и вдругиден, с цел да обсъдят нов пакет от наказания против Русия и стратегия, целяща да форсира прекъсването на зависимостта от изкопаеми горива, в това число съветски природен газ.

„ След нападението на Русия против Украйна видяхме какво може да се случи, когато Европа е единна. С оглед на срещата на върха на следващия ден, да се надяваме това да продължи по същия метод. Но то стартира да се разпада “, съобщи Хабек на конференция.

Той прикани Германия да приказва с един глас на срещата, вместо да се въздържа от гласувания заради разлики в мненията в ръководещата ѝ коалиция. Министърът настоя за сходно единение и от другите страни в Европейски Съюз.

„ Европа към момента е голямо икономическо пространство с невероятна икономическа мощ. А когато бъде единна, тя може да употребява тази мощ “, сподели Хабек.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР