Робърт Кенеди-младши, известен антиваксър, чийто чичо Джон Кенеди е 35-ият

...
Робърт Кенеди-младши, известен антиваксър, чийто чичо Джон Кенеди е 35-ият
Коментари Харесай

Племенникът на убития президент на САЩ Кенеди се кандидатира за президент

Робърт Кенеди-младши , прочут антиваксър, чийто чичо Джон Кенеди е 35-ият президент на Съединени американски щати, публично разгласи личната си кандидатура за Белия дом, съобщи Агенция Франс Прес.

69-годишният новобранец има намерение да се бори за номинацията на Демократическата партия против настоящия президент Джо Байдън, който към момента не е оповестил кандидатурата си за преизбиране, само че неведнъж е заявявал, че възнамерява да се кандидатира.

Бащата на Кенеди служи като основен прокурор при президента демократ Джон Ф. Кенеди, а по-късно и като американски сенатор от Ню Йорк.
Убийствата на двамата братя се преглеждат като едни от най-значимите събития в политиката на Съединени американски щати през XX век.

В продължение на десетилетия Робърт Кенеди-младши работи като юрист по въпросите на околната среда , само че от 2005 година е прочут с това, че разпространява тайни теории срещу имунизациите, по-специално свързвайки ги с развиването на аутизъм.

" Дойдох тук през днешния ден, с цел да разглася кандидатурата си за номинацията на Демократическата партия за президент на Съединените щати ", сподели той на събитието за пускане на акцията си в Масачузетс, крепостта на семейство Кенеди.
 Робърт Кенеди-младши Getty Images
Няколко поддръжници носеха шапки с послания против имунизациите.

Кенеди се зарече да постави завършек на дълбокото политическо разделяне в Съединени американски щати , като " каже истината на американския народ ".
Въпреки мощно разпознаваемото си име, кандидатурата на Кенеди е отдалечен късмет против настоящия Байдън, чието лично публично показване се чака по-късно през годината, въпреки че не е оповестена дата.

Няколко други лица също оповестиха, че ще провокират 80-годишния Байдън за номинацията на демократите, само че в конкуренцията не са се присъединили високопоставени имена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР