Робърт Джонсън – основателят на Black Entertainment Television и първият

...
Робърт Джонсън – основателят на Black Entertainment Television и първият
Коментари Харесай

Първият афроамериканец милиардер иска 14 трлн. USD репарации

Робърт Джонсън – създателят на Black Entertainment Television и първият милиардер афроамериканец, съобщи пред CNBC, че държавното управление на Съединени американски щати е длъжно да изплати репарации в размер на 14 трлн. USD за робството към чернокожите. Парите би трябвало да бъдат вложени в понижаване на неравенството сред бели и черни в страната.

Разпределението на благосъстоянието и жестокостта на полицията към чернокожите за следващ път провокираха цунами от неодобрение измежду популацията на Съединени американски щати, което заля доста райони на страната откакто на 25 май служител на реда умъртви афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис по времена арест.

„ пристигна време да играем на едро, с цел да не допуснем разделянето на Америка на две обособени и неравни общества. Предаването на благосъстоянието е това, за което би трябвало да мислим. Над 200 години рабски труд без никакви обезщетения, се явява трансфер на благосъстояние. Отказът от достъп до обучение, което е съществена движеща мощ за струпване на благосъстояние, се явява промяна на богатство”, сподели Джонсън в предаването Squawk Box.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР