РК на БЛС - Велико Търново с тревога приема опитите

...
РК на БЛС - Велико Търново с тревога приема опитите
Коментари Харесай

Не приемаме без официални резултати да бъде внушавана вина на лекарите

„ РК на БЛС - Велико Търново с паника приема опитите за дискредитиране и втълпяване на недоказана към този миг от способените органи виновност на сътрудници от МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ по отношение на трагичния случай на умряла родилка след осъществено секцио на 26 август в болничното заведение “. Това се споделя в позиция на Районната гилдия на Българския лекарски съюз във Велико Търново.

Случаят разбираемо закупи висок публичен интерес поради нещастието с 21-годишната майка, която не съумя да прегърне своята рожба, означават от колегията.

„ За страдание, макар напредналите технологии и достиженията на науката, от време на време медицината се оказва безсилна освен в недобре обезпечени кадрово и механически лечебни заведения, само че и във високотехнологични лечебни заведения, където също се записват случаи на умряли пациенти вследствие на оперативна намеса или на консервативно лекуване “, показват от РЛК.

От там напомнят, че детайлностите по случая би трябвало да бъдат изяснени от способените органи, които вършат инспекции по него и от които се чака обективно и независимо следствие на случая.

„ Затова не одобряваме без резултати от съдебно-медицинска експертиза, без публични мнения на правораздавателните и здравните органи да бъде внушавана виновност и лекарите освен от оперативния екип, само че и от цялото поделение да бъдат авансово заклеймявани и наказани като „ отговорни “ в общественото пространство “, безапелационни са от РЛК Велико Търново.

В позицията се показва още, че в Акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение работят всеотдайни експерти, в ръцете на които през годините са проплакали хиляди здрави бебета, а още толкоз хиляди дами са родили без риск, или са избавени при рискови раждания.

„ В момента обаче тези дефицитни фрагменти са подложени на невиждан стрес и оскърбление и част от тях са подготвени да изоставен лечебното заведение.

Усещането за извоювана борба против „ злодеите “ в бели престилки несъмнено удовлетворява и даже въодушевява част от обществото, само че този успех е краткотраен. Защото квалифицираните експерти, които могат да ни излекуват и спасят от гибел, са на санитарния най-малко, а на следващия ден напълно ще изчезнат “, предизвестяват от колегията и приканват: „ Нека да бъдем по-смирени и по-мъдри в търпението си и да изчакаме обективното следствие на случая, а в случай че бъдат откри отговорни за нещастието лица – те да понесат своята отговорност. Но без това още да се е случило, от съсловната лекарска организация призоваваме за зряло гражданско държание и разсъдък! “

От РЛК Велико Търново декларират още, че почитат скръбта на фамилията на Данислава Стоянова и сервират своите съболезнования за огромната загуба.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР