Рияд Дванадесет камили са дисквалифицирани от ежегоден конкурс за красота

...
Рияд Дванадесет камили са дисквалифицирани от ежегоден конкурс за красота
Коментари Харесай

The Guardian: 12 камили са дисквалифицирани от конкурс за красота в Саудитска Арабия заради употребата на боток

Рияд Дванадесет камили са дисквалифицирани от годишен конкурс за хубост за животни, откакто се оказва, че оказва, че в муцуните им е инжектиран ботокс, с цел да наподобяват по-привлекателни, написа The Guardian .
Саудитските управляващи тази година са решили да подобрят качеството на годишния фестивал за камили " Крал Абдулазиз ", премествайки го от пустинята в покрайнините на столицата Рияд. Тази година събитието е помрачено от скандал, откакто наградният фонд в размер на 20 млн. саудитски рияла (8,40 млн. лв) за всяка от категориите, кара някои притежатели да мамят. Ключови качества при оценяването на камилската хубост са деликатните уши и огромния нос. Тази година 12 камили биват дисквалифицирани, откакто се схваща, че ветеринар ги е подложил на пластична интервенция. На животните са забивани инжекции с ботокс, съгласно локални медии.
" Те са употребявали ботокс за устните, носа, горната и долната джука, даже и за челюста ", оповестява Али ал Мазруей - наследник на камилар от прилежащи ОАЕ. " Това подува главите им - с огромни устни и нос ", добави той.
След налагането на възбраните, основният арбитър на събитието Фаузан ал Мади съобщи, че " камилата е знак на Саудитска Арабия ".
Продължаващият един месец фестивал е най-големият в региона на Персийския залив и в него вземат участие към 30 хиляди камили.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР