Рияд. България седи по различен начин и за първи път

...
Рияд. България седи по различен начин и за първи път
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: България седи по различен начин и за първи път има покана за посещение в Саудитска Арабия

Рияд. България седи по друг метод и за първи път има покана за посещаване в Саудитска Арабия. Това сподели българският министър председател Бойко Борисов пред публицисти в Рияд по време на визитата му в Саудитска Арабия, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . " Исторически по този начин се е стекъл светът, че сме били на много противоположни направления. Безспорен факт е, че нито Тодор Живков е идвал тук, нито по-късно президент, министър председател, нито царят, на който толкоз доста му благодаря, че е с нас и фактически даваме един образец за политическа просвета, за това по какъв начин може да се употребява мъдростта и дипломацията на знаещите и ерудирани хора на България, какъвто е цар Симеон. Дори той тогава не е идвал на посещаване ", съобщи Борисов. " Сега България седи по друг метод и за първи път има покана. Далеч съм от мисълта, че това се дължи на мен. Стабилността на България, развиването ѝ, икономическият напредък, стабилната финансова система, ниските налози, етническата приемливост. Има арабисти, които могат да кажат дали се случва всеки ден и дали всеки ден кралят приема министър председатели в Саудитска Арабия ", сподели още българският министър-председател.
" Аз съм оптимист, тъй като изключително престолонаследникът е доста деятелен човек и с доста огромна упоритост да направи промени изключително в областта на сигурността. Утре в 10.00 часа ще имаме една среща, сходна, с техните служби - въпреки всичко това е тематика, което я разбирам и съм я работил много, само че дружно с него ще я вършим. И е окуражен в България най-много вложения да докара и е с доста положително възприятие. Така че не 10 години, откогато я има Саудитска Арабия няма такова посещаване. В рамките на месец съм заречен, а те да ни оказват помощ със постройка, да отворим посолство, с цел да можем всичко това, което приказваме и договаряме... да се продължи. Това, което като време и внимание ни отдели кралят и престолонаследникът и виждате всичките им министри от самото начало са с нас - виждам, че им е доста забавна България ", сподели още Бойко Борисов. По думите му България високо се цени, тъй като не предаваме старите си другари. " Те ценят хората, които си държат на позициите, на приятелите. А и България постоянно е работела за мир, мир в района ", съобщи Борисов.
Той добави, че когато в района има войни, има бежанци - те идват в нашите бежански лагери. По думите му колкото по-бързо мирният развой настъпи и стартира построяването на Либия, на Сирия, на Ирак, на Афганистан, на Йемен, на Судан, на Египет, толкоз по-добре е за Европа. " Виждате, тя се разтресе - държавни управления паднаха, държавни управления не могат да се създадат в Австрия, в Германия, в Холандия към този момент месеци наред. Този район ни е витално значим да е спокоен ", сподели още българският министър председател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР