Ривър Плейт спечели Копа Либертадорес, но Мадрид също може да

...
Ривър Плейт спечели Копа Либертадорес, но Мадрид също може да
Коментари Харесай

Суперкласико донесе 42 млн. евро директни приходи на Мадрид

Ривър Плейт завоюва Копа Либертадорес, само че Мадрид също може да бъде избран като огромен победител в конфликта сред “милионерите” и Бока Хуниорс от финала на шампионата, който се организира на “Сантиаго Бернабеу” в испанската столица, написа AS. За рекордно малко време подготовката и логистиката във всички връзки бяха съвършени. Организацията на този огромен и значим мач беше отличена по целия свят и изключително в Аржентина.
След края на събитието е време за сметки. Представителят на локалната власт Родригес Урибес съобщи, че единствено от директни доходи финалът е донесъл 42 млн. евро на мадридската стопанска система. “Още 50 ще се генерират от резултата на марката Испания и марката Мадрид”, добави той. Като цяло, тези числа надвишават 55-те млн. евро, които отидоха при Лисабон и Милано за последните два финала от Шампионската лига.
It was an honour to host the 2018 Copa Libertadores Final! #CONMEBOLLibertadores pic.twitter.com/F0fjjVWvWJ
— Real Madrid C.F. (@realmadriden) December 9, 2018 Реал Мадрид също е на облага от мача. В клубната каса ще влязат 2,5 млн. евро за семейството и за продажбата на 13 хиляди билета. Още 4 млн. евро ще отидат в държавната хазна на Испания под формата на налози. Полицаите, охраняващи мача бяха 4000, половината от които от националната полиция, пристигнали от цялата страна. Това коства 650 хиляди евро, само че локалната власт ще договаря с КОНМЕБОЛ да си поделят този разход.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР