Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните

...
Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните
Коментари Харесай

Русе отбелязва Архангелова задушница с ритуал-панихида

Ритуалът ще се организира пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване русенци на улица „ Александровска “ 120

Община Русе кани всички русенци и посетители на града на 5 ноември, събота, от 11:30 часа, на обред – панихида, с който ще се означи Архангелова (Мъжка) задушница. Ритуалът ще се организира пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване русенци на улица „ Александровска “ 120, където ще бъде строен почетен часовой, а тържествена музика ще извършва Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

На този ден почитаме паметта на починалите за Освобождението на България, на участниците във войните за национално обединяване и отдалите живота си български военнослужещи в интервенциите по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време.

На събитието ще участват кметът на Община Русе Пенчо Милков и регионалният шеф на Област Русе Анатоли Станев. Заупокойна молитва и помен в памет на починалите български воини ще отслужат свещеници от Русенска света митрополия.

По традиция в края на церемонията всички искащи ще могат да положат цветя на паметника. 

Водещ на церемонията е артистът от държавна такса „ Сава Огнянов “ Тодор Лазаров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР