Рицарите тамплиери от Северна Македония подготвят дървен трон за подарък

...
Рицарите тамплиери от Северна Македония подготвят дървен трон за подарък
Коментари Харесай

Рицарите тамплиери от Северна Македония ще подарят на папа Франциск дървен трон

Рицарите тамплиери от Северна Македония приготвят дървен престол за подарък на Папа Франциск. Очаква се Светият Отец да седне в него, до момента в който е на площада в центъра на Скопие. Това заяви в Стара Загора Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери в България. Той добави, че тронът ще бъде позлатен от българин – художника-реставратор Климент Атанасов от Бургас, осведоми Би Ти Ви.

Българските рицари, които са последователи на икуменизма – придвижването за обединение на всички християнски църкви в една, готвят за папата собствен подарък – дървена икона, която се създава в Пловдив, заяви още Ралчев.

По предварителна информация папата ще пристигна на Балканите таман с обръщение за икуменизъм. Папа Франциск ще направи посещаване в България и Северна Македония през първата седмица на месец май. У нас той ще кацне на 5 май, а в Скопие ще бъде на 7 май.

По време на визитата му у нас, в аулата на Софийския университет ще се организира хоров фестивал на Ордена, само че денят съответствува инцидентно с първия ден от папската аудиенция в София.

Вчера в Стара Загора Орденът на рицарите тамплиери, които са към 500 души в цялата страна, организира своя 11 подред Духовен събор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР