Ритейл сегментът отчита рязък скок на електронната търговия тази година(снимка:

...
Ритейл сегментът отчита рязък скок на електронната търговия тази година(снимка:
Коментари Харесай

Нотос внедрява платформа с изкуствен интелект


Ритейл сегментът регистрира внезапен скок на електронната търговия тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Платформа за продажби с изкуствен интелект, планирани разбори и чатбот приложения внедрява компанията дистрибуторът на парфюмерия и козметика Нотос България. Изпълнител на плана е софтуерната компания Sirma CI, която е част от Сирма Груп Холдинг АД.

Очаква се новата платформа да ускори онлайн продажбите и да усъвършенства връзката чрез голям брой разнообразни канали, като в същото време предложи и усъвършенствано потребителско преживяване. Това е решение за цялостна цифрова промяна, което включва внедряване на програмен продукт с функционалности на изкуствен интелект, планирани разбори и чатботове, построен към базовата платформа Loyax, разясниха от Сирма.

Платформата разрешава събиране и разбор на информация за цялостните търговски процеси и потребителското държание. Тя дава също аналитични и информационни принадлежности за увеличение на приходите, изграждайки по-продуктивни взаимоотношения. Крайната цел е да се употребяват по-добре наличните данни посредством функционалности за разбор на потребителите, основаване на заключения, модели и разбори, както и монетизиране на цялостните вложения на ритейл фирмите.
още по тематиката
Глобалните трендове в ритейл сегмента регистрират внезапен скок на електронната търговия, който се форсира от наложените от държавните управления по света ограничавания, както и от изменящите се настройки за извършване на покупки. Изграждането на цифрова платформа за дистрибуция на Нотос е част от проекта на сдружението за разширение на бизнеса през 2021 година.

„ Пандемията от Коронавирус 19 принуди всички играчи на пазара да премислят и трансформират своите тактики за маркетинг и продажби. С стартиране на нашата цифрова ритейл платформа чакаме да реализираме над 25-30% растеж в приходите, подобрявайки сегашните размери на продажби на артикули за хубост в магазините ни ”, разяснява Огнян Младенов, изпълнителен общоприет шеф на Нотос България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР