Рита Булвинкел знае нещо-две за човешкото тяло и малтретирането, което

...
Рита Булвинкел знае нещо-две за човешкото тяло и малтретирането, което
Коментари Харесай

Рецензия на книгата: Дебютният роман „Headshot“ ни дава представа за психиката на тийнейджърките боксьорки

Рита Булвинкел знае нещо-две за човешкото тяло и малтретирането, което може да понесе. В изявление за The Paris Review, авторката, която е играла водна топка в колежа, приказва за побоите, които тялото й понесе за спорт, който малко хора се интересуват. „ Носът ми и всичките ми пръсти са счупени. Веднъж, когато бях на 16, повръщах два дни без спиране заради ритник с цялостна мощ, който получих непосредствено в стомаха. “

Булвинкел придвижва това интимно знание за телата в съревнование в своя дебютен разказ, „ Headshot “, чието деяние се развива в Рино, Невада, в продължение на два знойни дни през юли, до момента в който осем тийнейджърки се борят за Купата на Дъщерите на Америка в Bob's Boxing Palace, избеляла, прашна фитнес зала, която надалеч не е изискана.

Анди е преследвана от мисли за 4-годишно момче, което се е удавило в плувен басейн, когато е била на дежурство като избавител. Артемис, чиито по-големи сестри също са отлични в бокса, се тревожи, че не дава отговор на фамилното завещание.

Б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР