Рисковете при Великденското пазаруване идват и от това, че поради

...
Рисковете при Великденското пазаруване идват и от това, че поради
Коментари Харесай

КЗП предупреди за рисковете при Великденското пазаруване

Рисковете при Великденското извършване на покупки идват и от това, че заради пътешестване или поява на нови магазини потребителите се срещат с непознати за тях търговци, което ги слага в по-различна среда. За това предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по телевизия Bulgaria ON Air.
"Когато не сме били в контакт с даден търговец, той е нов за нас, рисковете са по-големи от това да не реагираме на момента и чак по-късно да усетим, че по отношение на нас е адресирана нелоялна комерсиална процедура ", изясни Маргаритов. "Обикновено, когато пазарувате в търговски обекти регулярно, редовно, Вие имате избрани упования и знаете по какъв начин да реагирате, в случай че нещо се обърка. Когато става въпрос за нововъзникнали, в това число и амбулантни търговци, е належащо по-голямо внимание ", предложи той.
Председателят на КЗП обърна внимание на това, че по празници някои търговци могат да злоупотребят с еуфоричното въодушевление на клиентите си. "Хората са по-приповдигнати, мислите им главно са съсредоточени върху това по какъв начин ще изкарат празниците с близки и познати. Вниманието малко сякаш се притъпява във връзка с това, което им се предлага като понижения, промоции. Търговците се пробват да се възползват от това намалено внимание, с цел да хитруват и да продадат нещо по-скъпо, в сравнение с то фактически коства, само че на промоция ", акцентира той.
Димитър Маргаритов означи, че за Великден обичайно се брандират артикули по характерен метод. "Това единствено по себе си не би трябвало да води до повишение на тяхната цена. Обаче от време на време може и това да се случи ", разяснява той. Важното е потребителите да обръщат внимание на тези търговски способи и да подхождат към тях сериозно.
Трябва да се внимава и с амбулантните търговци, изключително при покупката на хранителни артикули, за които има избрани условия във връзка с производството и съхранението им. Тези търговци също би трябвало да съблюдават законовите условия по повод даването на информация за генезис на стоките, цени и така нататък
В седмицата на Великден инспекторите на КЗП ще ревизират в комерсиалните обекти и онлайн пространството правото на информация, оповестяването на цените, в това число и на питателните артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР