Рискът за българите за зараза с маймунска шарка е малък.

...
Рискът за българите за зараза с маймунска шарка е малък.
Коментари Харесай

Кантарджиев: Рискът за българите за зараза с маймунска шарка е малък

" Рискът за българите за болест с маймунска шарка е дребен. " Това съобщи пред Нова телевизия професор Тодор Кантарджиев. Той добави, че след рухването на Коронавирус рестриктивните мерки, преместването на вируси е станало по-лесно. Вирусологът изрази мнение, че би трябвало да се ускори граничния надзор.

подвигнаха на крайник Световната здравна организация (СЗО).

Кантарджиев разказа признаците на вируса. " Повишаване на температурата, болки в гърба, мускулите, главоболие и обрив. Първите мехурчета се появяват по лицето, по-късно по цялото тяло - най-вече по ръцете и краката. Инкубационният интервал е от 7 до 14 дни. Карантината е 21 дни ", изясни съветника на Столичната община по здравните въпроси.

По думите му от тази група вируси е и едрата шарка. От 1980 година децата не се имунизират за едра шарка. Хората с маймунска едра шарка са до 40-годишни - значи неимунизирани за едра шарка ", съобщи Кантарджиев.

Професорът твърди, че случаите са с ниска инфекциозност. От 50 контактували с болните е болен единствено един , добави той. Кантарджиев съобщи, че към момента се обяснява по какъв начин тъкмо се предава вируса.
 11 страни записаха стотици случаи на маймунската шарка
11 страни записаха стотици случаи на маймунската шарка

СЗО работи по насоки за предотвратяване в страните по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР