Рискът от ядрен конфликт се увеличава поради липсата на редовен

...
Рискът от ядрен конфликт се увеличава поради липсата на редовен
Коментари Харесай

Шеф на Пентагона: Има риск от ядрена война между САЩ и Русия

Рискът от нуклеарен спор се усилва заради неналичието на постоянен разговор сред Вашингтон и Москва по въпросите на стратегическата непоклатимост и контрола над въоръженията. Това съобщи някогашният американски министър на защитата, професорът от Станфордския университет Уилям Пери. Той сподели това на откриването на конференция на Международния Люксембургски конгрес за попречване на нуклеарна злополука " Контрол на въоръженията: тежестта на смяната ", съобщи ТАСС.

Според него, един от главните проблеми при контрола на оръжията и предотвратяването на нуклеарни спорове е прекратяването на естествения разговор на равнище ръководители на отдела за външни работи и защита на Русия и Съединени американски щати, в които той персонално взе участие, заяви News.bg.

" В продължение на няколко десетилетия геополитически разлики сред Вашингтон и Москва, тези разлики бяха предмет на дейни двустранни договаряния сред нашите външни министри и министри на защитата. Това беше естествен метод на взаимоотношение, с който нашите страни се пробваха да се оправят с екзистенциалната заплаха от потребление на нуклеарни оръжия ", изяснява той, наблягайки, че днешните контакти не са задоволителни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР