Рискът от тромбози в мозъка е много по-висок при Covid-19,

...
Рискът от тромбози в мозъка е много по-висок при Covid-19,
Коментари Харесай

До 10 пъти по-висок риск от тромбоза в мозъка при Covid-19, отколкото след ваксина

Рискът от тромбози в мозъка е доста по-висок при Covid-19, в сравнение с в следствие от имунизациите против инфекцията, оповестиха английски учени, представени от Ройтерс.

Има известия за случаи на церебрална венозна синусова тромбоза, свързани с имунизациите против ковид на фирмите " АстраЗенека " и " Джонсън енд Джонсън ". В сряда Съединени американски щати стопираха имунизациите с имунизацията на " Джонсън енд Джонсън ", до момента в който се изследват известията за такива случаи, а Дания се отхвърли да употребява имунизацията на " АстраЗенека ".

Британските и европейски регулаторни органи акцентират, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете.

Проучване измежду 500 000 пациенти с Covid-19 откри церебрална венозна тромбоза при 39 души на един милион вследствие на инфекцията, оповестиха учените. Тези данни могат да се сравнят с информацията на Европейската организация по медикаментите, съгласно която положението се е показало при петима на един милион души, ваксинирани с имунизацията на " АстраЗенека ".

В публикация, която следва да премине самостоятелна оценка, откривателите показват, че рискът от тромбозата в мозъка е осем до 10 пъти по-висок в резултат на инфекцията спрямо приема на съществуващите ваксини против заболяването.

" Рискът от церебрална венозна синусова тромбоза след Covid-19 наподобява доста по-висок, в сравнение с след имунизиране с продукта на " АстраЗенека ", сподели пред публицисти Максим Таке от факултета по психиатрия в университета Оксфорд.

Изследването е направено въз основа на информация от американска здравна база данни и не употребява нови данни за риска от тромбози в резултат на имунизацията на " АстраЗенека ", която не се ползва в Съединени американски щати.

Таке сподели, че смъртността от церебралната тромбоза е към 20 на 100, без значение дали е породена от коронавирусната зараза или от ваксина и това сочи, че главният рисков фактор са тромбите.

Изследователите акцентират, че Covid-19 се свърза с по-чести прояви на тромбози от този необичаен тип церебрална тромбоза като сърдечния удар да вземем за пример и че дебатът към имунизациите е оставил на назад във времето сериозните опасности от самото заболяване.

" Значимостта на откритото в проучването е, че напомня обстоятелството, че това е в действителност ужасна болест с голям брой въздействия, в това число и нараснал риск от церебрална венозна тромбоза ", сподели Джон Гедес, шеф на изследователския център по биомедицина в университета Оксфорд.

Научният екип от университета сподели, че е работил без значение от екипа, създал имунизацията с " АстраЗенека ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР