Рискът от раждане на мъртво дете е около два пъти

...
Рискът от раждане на мъртво дете е около два пъти
Коментари Харесай

Проучване: Делта вариантът увеличава сериозно риска от раждане на мъртво дете

Рискът от раждане на мъртво дете е към два пъти по-висок при дамите с спрямо тези без него и нараства до към четири пъти в интервала, когато разновидността Делта става преобладаващ. Това се споделя в огромно изследване на американското държавно управление в петък, представено от БГНЕС.

Анализът, осъществен от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, се основава на данните от повече от 1,2 милиона раждания сред март 2020 година и септември 2021 година в американски лечебни заведения.
Делта коронавирусът е по-смъртоносен за неимунизирани - персонално мнение на проф. Радка Аргирова
" Делта разновидността на ковид мога да кажа е по-смъртоносен при неимунизираните ". Има в този вид разновидност освен в S-протеина, н...

Като цяло ражданията на мъртъв плод са били доста редки, като са съставлявали 0,65% или 8 154 раждания. Но след потребление на статистически способи за отчитане на резултата на други променливи, които биха могли да изкривят резултата, съдбовните раждания се оказват 1,47 пъти по-чести измежду Covid-позитивните майки преди Делта, 4,04 пъти по-чести по-късно и 1,90 пъти по-чести като цяло. Авторите пишат, че предходни проучвания са предполагали, че евентуална биологична причина за покачвания риск може да е резултат от инфектиране или понижен приток на кръв към плацентата.

Заедно с ражданията на дами с COVID-19, с по-висока периодичност на раждане на мъртъв плод са свързани условия като хронично високо кръвно налягане, раждане на повече от едно дете, сърдечно увреждане, обособяване на плацентата от матката, сепсис, неприятен кръвоток, водещ до потрес, животозастрашаващо увреждане на белия дроб и нужда от включване на уред за изкуствена вентилация или приемане в интензивно поделение.

Проучването е едно от най-мащабните досега, които свързват ковид с раждането на мъртъв плод, споделят създателите. Някои предходни проучвания по тематиката не са съумели да поправят " смущаващите фактори ", като да вземем за пример съществуващи болести, а предходен разбор, употребяващ същия набор от данни, не е разкрил доста нараснал риск.

" Настоящият разбор включва спомагателна година данни, като добавя възходящите доказателства, че COVID-19 е обвързван с нараснал риск от раждане на мъртво дете ", пишат създателите, като изясняват за какво в този момент връзката е по-ясна. Учените въпреки всичко прецизират, че са нужни спомагателни изследвания, с цел да се изследва ролята на затрудненията при майката от COVID-19 за риска от раждане на мъртво дете.
Стойчо Кацаров: От през днешния ден отпадат декларациите за осведомено единодушие при имунизация
От през днешния ден нататък няма да се изисква документално единодушие за слагане на ваксина, сподели на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР