Рискът от по-широк конфликт в Близкия изток заплашва да обърне

...
Рискът от по-широк конфликт в Близкия изток заплашва да обърне
Коментари Харесай

Заплахата от конфликт в Близкия изток предизвиква бягство към по-безопасни активи, предупреждава МВФ

Рискът от по-широк спор в Близкия изток заплашва да обърне скока в цените на по-рисковите активи от началото на годината, върхът на МВФ предизвести чиновник по финансовата непоклатимост.

В Доклада за световната финансова непоклатимост на фонда, оповестен във вторник, се споделя, че упованията, че международната стопанска система ще избегне рецесията, от която доста се опасяваше, са повишили цените на активи като акции и облигации с по-нисък клас от началото на година.

„ В началото на годината видяхме доста оптимизъм на пазарите. Имаше това очакване за меко кацане в международен мащаб, за връщане на инфлацията към задачата “, сподели Тобиас Адриан, шеф на отдела за парични и финансови пазари на фонда. Разходите за кредитиране са паднали „ доста “, добави той, изключително за кредитополучателите с по-висок риск.

Но Адриан сподели пред Financial Times, че неотдавнашното „ рисково “ рали може скоро да завърши. Глобалните фондови пазари потънаха, а азиатските валути паднаха във вторник на декор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР