Рискът от нова бежанска вълна от Турция заради събитията в

...
Рискът от нова бежанска вълна от Турция заради събитията в
Коментари Харесай

Цветанов: Бежанска вълна ще бъде по-голяма заплаха от коронавируса

Рискът от нова бежанска вълна от Турция поради събитията в Сирия е по-голямата евентуална опасност за България и Европа, на фона на новините и ограниченията, които се взимат против разпространяването на ковид. Това разяснява в изявление за Дарик радио някогашният вицепремиер и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който е основател и началник на Евро-атлантическия център за сигурност.

„ По-голямата евентуална опасност за Европа и за България би могла да пристигна тъкмо от миграционния поток, който може да тръгне от страната ни. Виждаме, че част от тези бежанци, които са на територията на Турция са тръгнали към северната граница – това е сериозна евентуална опасност, тъй като може да бъде с огромни последици за страната ни “, разяснява той.

Според него възможна нова бежанска към Европа ще ускори популизма и националистическите течения в редицата европейски страни.

По мотив оповестените от властта ограничения против ковид в страната Цветанов означи, че би трябвало да има баланс сред информацията, която се подава към обществото и заплахата от основаването на спомагателна суматоха измежду българите.

„ Обществото би трябвало да бъде осведомено, само че когато се преекспонира една тематика, това към този момент отива в другата посока и основава в допълнение благоприятни условия за напрежение и за безпорядък. Трябва да се уточни осведомителният поток, който излиза към обществото, като обаче в същото време би трябвало да се споделя и какъв брой са изследваните лица. Защото по този начин ще има по-голяма гаранция, че повече българи са тествани за вируса – с цел да има по-обективна картина, това в параленост с другите европейски страни, където се тестват доста повече хора “, сподели още Цветанов.

Политическите сили в сегашния парламент нямат интерес от предварителни избори, разяснява още Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, само че акцентира натрупването на проблеми и кавги пред ръководещите. И уточни, че всяка нова непредвидена рецесия може да докара да предварителни избори.

Запитан може ли следствието за пране на пари, за което беше обявено в испанската преса, в което е намесено името на премиера Борисов да редуцира мандата на това държавно управление Цветанов напомни абсурдът „ Апартаментгейт “ от предходната пролет. Той сподели, че самичък е взел решението тогава да напусне Народното събрание и политиката, дружно с управителния си пост в ГЕРБ до момента в който тече инспекцията на институциите.

„ Когато има даден проблем, аз най-малко по този начин съм учтив и започнах нужното, което считам за вярно година по-късно. Премиерът е този, който може да вземе решение за самия себе си и може да изясни този проблем “, разяснява сбито на въпрос Цветанов.

„ Всички знаем, че има способени органи както в България, по този начин и в Испания, които вършат инспекция по случая. Има и доста изявления в тази посока и не бих желал да разясня кое е правилно и кое не, тъй като няма да е правилно “, добави той.

„ Не бих споделил, че знам толкоз доста – толкоз доста са интерпретациите в общественото пространство, мога да кажа единствено, че постоянно съм се управлявал от закона – персоналният живот на хората в никакъв случай не е представлявал интерес за мен “, бяха думите му по случая с къщата в Барселона.

Запитан има вяра ли, че прокуратурата обективно ще проверява този случай в България той сподели единствено: „ Трябва да имаме вяра в институциите, тъй като в случай че загубим вярата в българските институции, това значи, че нямаме страна “.

„ Винаги може да има риск от предварителни избори на фона на това, което следим през последната една година. Много са свадите, доста са рецесиите – всяка една спомагателна рецесия, в случай че не бъде планувана към сегашния миг може да бъде причина за предизвикателство на предварителни избори “, разяснява още Цветанов, който допреди година беше вторият човек в ГЕРБ.

Той уточни, че на този стадий няма такива условия и държавното управление може да изкара мандата си, само че всичко това ще докара до „ тежки провали върху имиджа и рейтинга “ на ръководещата ГЕРБ и на участващите в това ръководство.

Затова пък се основава ниша за нови политически планове, сподели той, напомняйки че социологическите изследвания към този момент дефинират Слави Трифонов и Мая Манолова като част от многообразието на предстоящ парламент.

„ В момента се усилва групата на негласуващите, която трайно минава 50 % и това значи, че би трябвало да има нов политически състезател, който да може да даде опция. И да се приключи с усещането, че днешното ръководство има доста „ калинки “, а пък няма специалисти “, означи още Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Без да съобщи политически проекти, той прикани тези, които готвят нови политически планове да наблегнат на специалисти и експерти, на способни и знаещи хора - както в страната, по този начин и в чужбина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР