Рискът коронавируса да стигне България е нулев. Коронавирусите прескачат междувидовата

...
Рискът коронавируса да стигне България е нулев. Коронавирусите прескачат междувидовата
Коментари Харесай

Доц. Райничка Михайлова: Има нулев риск коронавирусът да стиген до България

Рискът ковид да стигне България е нулев. Коронавирусите ”прескачат междувидовата преграда ”, а причинителят на настоящия вирус към момента не е явен.
Това сподели пред Българска национална телевизия началникът на Втора Клиника по инфекциозни болести във ВМА доцент Райничка Михайлова.

" Според множеството специалисти се касае за по-леко протичаща вирусна зараза спрямо тази от 2002-ра година. Случаите са по-леки и без значение от възходящия брой на заболелите - смъртността е по-ниска. Рискът за България е съвсем нулев и сдържан за тези, които пътуват по целия свят. ", сподели още тя.

Коронавирусите са познати още от 1930 година, само че главно от ветеринарите, тъй като предизвикват много болести при животните, в това число нашите кучета и котки боледуват от коронавируси, обясни Михайлова.

" По-късно към този момент са познати и при индивида и относително бързо време те са причинявали доста леки болести при хората, по тази причина не са били интерес за медицината до 2002 година, когато избухва зараза от ТОРС, прочут като SARS, и се открива, че той се предизвиква от ковид. Тогава за интервала 2002-2003 година заболяват 8 000 души. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР